Paulinda Friberg

Paulinda Friberg​

Paulinda Friberg

Landslagsryttare i dressyr

Paulinda Friberg ingår sedan i april 2015 i svenska landslagets spetsgrupp, för ekipage/ryttare med en mycket hög internationell prestationsnivå, minimum 72 % i GP. Paulindas tävlingspartner är Di Lapponia T, hon har själv ridit in och utbildat henne till internationell Grand Prix (GP). Internationella GP debuten var på Falsterbo Horse Show 2013.

Efter sommaren 2015 och tävlingarna i Rotterdam (Nederländerna), Falsterbo och Verden (Tyskland) var Paulinda och Di Lapponia T rankade på plats 34 på FEIs (Fédération Equestre Internationale) världsrankinglista (2015-08-31).

Paulinda och Di Lapponia T har haft ett fantastiskt år 2017 och varit obesegrade i Sverige i samtliga 7 starter i GP och GP kür. De har även varit placerade i 8 av 10 starter internationellt. Under Europamästerskapen i Göteborg var de reserver på hemmaplan.

Paulinda bedriver verksamheten på sin gård utanför Flyinge, där hon ger dressyrlektioner och tränar sina hästar. Håller clinics med olika teman runt om i Sverige där Paulinda delar med sig av sin kunskap och erfarenhet.

Följ Paulinda på sociala medier

Läs om våra andra Team-ryttare